Uudised ja teated

Eesti raiemeister 2024 selgitatakse Võrus

Eesti raiespordi hooaja tähtsündmus toimub sel aastal Võrus. Võrus pole raievõistlusi toimunud juba väga kaua ning nüüd on taas õige aeg Lõuna-Eestisse parimate kutseoskustega metsamehi ja -naisi selgitama minna.

Saed tõmmatakse käima 17. mail, kui toimub langetamise võistlus Tartu Näituste messikeskuses. Ülejäänud tehnilised alad toimuvad 18. mail Võru keskväljakul. Raiespordi Eesti meistrivõistlused kuuluvad Eesti raiesport 2024 sarja. Eesti meistrivõistlustel osalevad ka välisvõistlejad. Oodata on Läti, Leedu ja Soome koondiseid. „Nagu ikka, on tulemas pingeline ja pikk võistluspäev," rääkis raiespordisarja projektijuht Mart Kelk. „Meistritiitlile võistlejaid on mitmeid ja kindlasti osalemas terve Eesti paremik".

Kelk lisas, et tähelepanuta ei tohiks jätta ka noori, alles alustavaid raiesportlasi: „Luua Metsanduskoolist tuleb raiesporti igal aastal võimekaid noori, näiteks Henri Tokman või Ralf Elfenbein. 2023. aastal tegi väga tugeva hooaja Peeter Mitt, kes 2023. aasta MMilt tõi koju omas klassis hõbemedali!"

Pealtvaatajad saavad võistlustele kaasa elada Võru keskväljakul, start võistlustele antakse kell 14:00. Esmakordselt toimuvad võistlused päevase-õhtuse spordishowna, mis kestab ööpimeduseni, kui tulede ja vilede saatel selgitatakse raiespordi Eesti meister 2024. Lisaks raiespordi vaatamisele on tegevusi suurtele ja väikestele metsasõpradele. Pealtvaatajamängudel ja -võistlustel jagatakse ära hulganisti toetajate auhindu. Osavust saab proovida saeketivahetuses ja grammiklotsisaagimises. Lastele on kohal suur seikluslik batuut ja näomaalingud. Head nõu annavad aia-ja metsatehnika spetsialistid ning metsatarkust jagab Võrumaa Metsaühistu. Ühelt healt ürituselt ei puudu ka Kaitseliit oma tehnika demoga! Kui jaks saab otsa, siis kehakinnitust leiab ka! Päevajuht on legendaarne laskesuusakommentaator ja hobimetsamees Margus Ader!

Eesti meitsrivõistlused on võistlussarja Eesti raiesport 2024 teine jõukatsumine. Raiespordivõistluste olulised eesmärgid on kutsehariduse edendamine ja selle propageerimine, samuti ohutud töövõtted ning praktilised teadmised. Võistlusi aitab rahastada Keskkonnainvesteeringute Keskus ja korraldatakse koostöös Luua Metsanduskooliga. Võistlustel kasutatav puitmaterjal pärineb PEFC sertifitseeritud Luua metskonnast. 

 

Eesti raiesport

 


Uudiste arhiiv

Uudiste arhiiv on grupeeritud aastate kaupa.

2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024