Uudised ja teated

Puulehtede koristamisest

Võru linnas toimub sel aastal taas puulehtede vedu bigbagidega ehk suurte lehekottidega. Leheveoks kasutatavad suured kotid mahutavad ca tonni lehti ja on 8 sangaga: 4 koti ülemises ja 4 alumises osas. Teistsuguseid, sangadeta suuri kotte või bigbage ei ole võimalik tühjendada ja neid autojuht ära ei vii.
Suurte lehekottide jagamine toimub alates oktoobrist Võru linnamajanduse osakonnas (sissepääs Lembitu tn 2 sisehoovi poolsest küljest).
Kotte antakse kohapeal välja osakonna vastuvõtuaegadel: esmaspäeval kell 13–16 ja neljapäeval kell 9–11.

Lehekottide kätteandmisel registreeritakse teid kohe ka veole oktoobris või/ja novembris, eraldi hiljem teatada ei ole vaja. Kottide arv ei ole piiratud – võite küsida niipalju, kui arvate, et lehtede panekuks vaja läheb. Kuna enamik kotte olid eelmisel aastal kasutuses, võivad nad olla mullased. Leheveo lõppedes tuleb kasutamata kotid kindlasti tagasi tuua. Täidetud suured lehekotid tuleb oma kinnistul panna kohta, kust neid on võimalik tõstukiga ära viia. Palume lehekotti mitte lõpuni lehtedega täita, et sangad oleks võimalik keskele kokku tõmmata. Sõiduki tõstemehhanism ulatub tõstma kuni 3 m kaugusel olevaid kotte.

Arvestades eelmiste aastate kogemusi ei tohiks panna kotte sellisele pinnale, mis võib korduvate vihmasadudega muutuda pehmeks, sest siis ei ole võimalik kotti ära viia. Kui lehevedaja ei pääse mingil põhjusel kotile ligi või koti tõstmine on takistatud, tuuakse teile lahendusena teine kott, millesse palume lehed ümber tõsta.

Lehekottide äraveo kuupäevad on alates 25. oktoober ja 11. november, nimetatud kuupäevadeks peaks lehed kotis valmis olema. Sõltuvalt ilmast ja veograafikust võib vedu toimuda järgnevate nädalate jooksul. Seda, kas soovite vedu oktoobris või novembris, palume otsustada juba koti kättesaamisel.

Suurtesse lehekottidesse tohib panna ainult puulehti. Neid kotte, kus on muid jäätmeid (pabereid, pakendeid, suuri oksi, kivi- ja ehitusjäätmed), ära ei viida.

Lisainfo: Tiina Randjärv, tiina.randjarv@voru.ee, tel 785 0915


Uudiste arhiiv

Uudiste arhiiv on grupeeritud aastate kaupa.

2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024