Uudised ja teated

Puulehtede koristamisest Võru linnas

Võru linnas korraldatakse sel aastal taas puulehtede vedu suurte lehekottidega (bigbag'idega). Leheveoks kasutatavad suured kotid mahutavad umbes tonni lehti ja sellel on kaheksa sanga: neli koti ülemises ja neli alumises osas. Teistsuguseid, sangadeta suuri kotte või bigbag'e ei ole võimalik tühjendada ja neid autojuht ära ei vii.

Suuri lehekotte jagatakse kahes osas: alates 27. septembrist veole, mis algab 11. oktoobril ning alates 11. oktoobrist veole, mis algab 1. novembril. Kotte jagatakse Võru linnamajanduse osakonnas, Lembitu tn 2 (sissepääs hoovipoolsest küljest) osakonna vastuvõtuaegadel: esmaspäeviti kella 13–16 ja neljapäeviti kella 9–11. Lehekottide kätteandmisel registreeritakse teid kohe ka veole.

Enamikku kotte on eelmisel aastal kasutatud ja need võivad olla mullased. Pärast lehevedu tuleb kasutamata kotid kindlasti tagasi tuua. Täidetud suured lehekotid tuleb oma kinnistul panna kohta, kus neid on võimalik tõstukiga ära viia. Palume kotti mitte täielikult lehtedega täita, et sangad saaks keskele kokku tõmmata. Sõiduki tõstemehhanism ulatub tõstma kuni kolme meetri kaugusel olevat kotti. Eelmiste aastate kogemused on näidanud, et kotte ei tohiks panna sellisele pinnale, mis võib vihmaga muutuda pehmeks, sest siis ei ole võimalik seda ära viia. Juhul kui lehevedaja ei pääse mingil põhjusel kotile ligi või koti tõstmine on takistatud, tuuakse teile lahendusena teine kott, millesse palume lehed ümber tõsta.

Lehed peaks kotis valmis olema lehekottide äraveo kuupäevadeks, mis on 11. oktoober ja 1. november. Sõltuvalt ilmast ja veograafikust võib vedu toimuda kahe järgneva nädala jooksul. Seda, kas soovite vedu oktoobris või novembris, palume otsustada juba koti kättesaamisel. Suurtesse lehekottidesse tohib panna ainult puulehti. Neid kotte, kus on muid jäätmeid (pabereid, pakendeid, suuri oksi, kivi- ja ehitusjäätmed), ära ei viida.

Tiina Randjärv
keskkonna- ja järelevalve spetsialist


Uudiste arhiiv

Uudiste arhiiv on grupeeritud aastate kaupa.

2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024