Uudised ja teated

Humanitaarabi jõudis sõpruslinna Kaniv (Ukraina)

Eile õhtul jõudis Võru sõpruslinna Kanivisse Ukrainas kohale laupäeval siit teele lähetatud humanitaarabi saadetis.

Saadetise kõige olulisem osa oli paljude võrumaalaste ja ettevõtete annetustest ja Võru linnavalitsuse sihtotstarbelisest rahaeraldisest soetatud võimas generaator, mis aitab meie sõpruslinnas hoida käigus veevarustust. Lisaks sellele oli koormas väiksem generaator päästetööde korraldajatele linnas ning ligi pool tonni inimeste annetusi soojadest sokkidest, riietest ja tekkidest akupankade ja helkuriteni.

Kanivis on temperatuur praegu nullilähedane, öösiti 1-2 kraadi külma. Pärast kuu aja eest toimunud raketirünnakut Kanivi hüdroelektrijaamale oli linn mitu päeva ilma elektrita, praeguseks on suudetud tagada tsükliline elektrivarustus – 3 tundi elektriga ja seejärel 2 tundi elektrita. Veevarustus ja hoonete küte praegu toimivad, suureks abiks on Võru ja Kanivi teiste sõpruslinnade annetatud generaatorid. Õhuhäired on linnas igapäevased ja nii nagu kogu Ukrainas, on ka Kanivis karta agressori uut massiivset raketirünnakut elutähtsa taristu pihta.

Juuresolevatel pildil on Võru linna abisaadetise vastuvõtmine Kanivis. Oma südamliku tänu võrukestele ja kõigile teistele abistajatele saadavad piltidel linnapea Ihor Renkas koos oma abilistega.

Meie generaatorite abisaadetis sai teoks tänu järgmistele lahketele annetajatele ja abilistele:

14 eraisikut
Cristella VT OÜ
Kagu Elekter OÜ
Estelaxe OÜ
Selista Ehitus OÜ
Kauplustekett MAGAZIIN
Armo Teenus OÜ
Trendwood OÜ
Jaagumäe OÜ
Võru Betoon OÜ
Ettevõtja Kristjan Kivioja
4U Logistics OÜ Võru kontor
Generaator24 OÜ
Avesco OÜ

Samuti suur tänu kõikidele, kes annetasid humanitaarabi ja selle abi kokku kogunud Piret Haljendile ja MTÜ-le Saagu Parem.

Suur-suur tänu, Slava Ukraini!


Uudiste arhiiv

Uudiste arhiiv on grupeeritud aastate kaupa.

2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024